Cavendish sprint naar winst openingsetappe Ronde van Californië, Hofland derde (+beeld)

Mark Cavendish heeft de eerste etappe van de Ronde van Californië op zijn palmares bijgeschreven. De Brit was na een rit over 193 kilometer troefde John Degenkolb op enkele millimeters af. Belkin-renner Moreno Hofland werd knap derde.

Tijdens de etappe ontstond er een sterke kopgroep met onder anderen Phinney, Boonen, Cavendish, Renshaw, Wiggins, Goss en Hofland. Garmin en Cannondale waren niet vertegenwoordigd en moesten in de achtervolging. Ondanks de harde wind rondom Sacramento, werd de kopgroep teruggehaald. De etappe eindigde vervolgens in een massasprint. Cavendish bleek na de fotofinish de snelste te zijn geweest.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>