Wiggins stormt naar dubbelslag tijdrit Californië (+beeld)

Bradley Wiggins heeft de tijdrit in de Ronde van Californië gewonnen. De renner van Team Sky reed een uitstekende race tegen de klok en liet de concurrentie ver achter zich. Twintig kilometer legde de Brit af in slechts 23 minuten en 18 seconden. Dat is een gemiddelde van bijna 52 kilometer per uur. Rohan Dennis moest genoegen nemen met een tweede plek. Hij verloor maar liefst 44 seconden op ‘Wiggo’. Taylor Phinney gaf 52 seconden toe op de Brit met de baard en werd derde. Wiggins is eveneens de nieuwe leider in het algemeen klassement. Mark Cavendish eindigde als 27ste en verloor veel te veel om zijn leiderstrui te behouden.

Laurens ten Dam kwam na de finish ten val. De Nederlander botste tegen Markel Irizar. Ten Dam heeft geen ernstige verwondingen aan het ongeluk overgehouden. Wel was de Groninger een beetje chagrijnig.

Ten Dam was niet de beste Nederlander. Deze titel eiste Jens Mouris op. Hij werd zestiende.

Uitslagen:

Video ten Dam:

Video Wiggins:

Video laatste kilometers:

 

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>