Diego Ulissi wint eerste etappe heuvelop Giro d’Italia

Diego Ulissi heeft de eerste etappe heuvelop in de Giro d’Italia gewonnen. De Italiaan won in eigen land met overmacht van Cadel Evans en Julian Arrendondo. Michael Matthews bleef na de vijfde etappe in bezit van de leiderstrui.

In de kopgroep van de dag bevonden zich enkele sprinters. Zij waren geïnteresseerd in de punten van de tussensprint. Met nog veertien kilometer voor de boeg waren alle vluchters ingerekend. Gianluca Brambilla demarreerde vervolgens uit het peloton.

Brambilla leek op weg te zijn naar de etappezege en een eventuele dubbelslag. Op 1600 meter van de streep werd de Italiaan bijgehaald door de knechten van Rodriquez. Matthews overleefde het hoge tempo van de Katusha-formatie. Op 1400 meter besloot Nicolas Roche een aanval te plaatsen. Deze werd makkelijk gecounterd door Daniel Moreno. Moreno trok vervolgens persoonlijk door. Samen met zijn kopman sloeg Moreno een gaatje. Roze trui drager Michael Matthews dichtte het gaatje. In de laatste vijfhonderd meter was een algemene hergroepering van het uitgedunde peloton een feit. Diego Ulissi bleek vervolgens de sterkste. Wilco Kelderman werd achtste.

Uitslagen:

Video:

later.

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>