Phinney triomfeert in vijfde etappe Ronde van Californië (+beeld)

Taylor Phinney heeft de vijfde etappe in de Ronde van Californië gewonnen. De Amerikaan kwam in eigen land solerend over de streep.

Op 25 kilometer van de finish, op de top van de San Marcos Pass, telde het peloton nog 27 renners. De vluchters van de dag waren inmiddels ingerekend en dat was voor Phinney het teken om het zelf te proberen. In de afdaling ging de excentrieke Amerikaan als een baksteen naar beneden en pakte al snel 30 seconden voorsprong. De 23-jarige renner wist tot en met de finish uit de klauwen van het peloton te blijven en kwam solerend over de streep.

Op enkele seconden achterstand kwam Peter Sagan als tweede over de meet. Matthew Goss tekende voor plek drie.

Uitslagen:

Video:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>