Pieter Weening klimt naar zege negende etappe Giro d’Italia! (+beeld)

De tweede echte bergetappe in de Giro d’Italia 2014 is op naam gekomen van de Nederlander Pieter Weening! De renner van Orica-GreenEdge kwam na 174 kilometer als eerste aan op de slotklim naar Sestola. Weening liet Davide Malacarne achter zich waardoor de Fransman genoegen moest nemen van een tweede plek. De derde plek kwam op naam van Domenico Pozzovivo. Morgen mogen de renners genieten van een welverdiende rustdag.

Veertien renners kozen het hazenpad na ongeveer vijftig kilometer koers. De Nederlander Pieter Weening en Belkin-renner David Tanner kregen gezelschap van onder andere de Belg Van der Sande en de Italiaan Salvatore Puccio. De kopgroep werd compleet gemaakt door Gatto, Duque, Monsalve, Bandiera, Bono, Malacarne, Vorganov, Bérard, Jackson Rodriguez en Barbin. Het verschil tussen hen en het peloton na de eerste beklimming was 6.17.

Langzaam werd het verschil teruggebracht. Dit gebeurde onder leiding van BMC en Tinkhoff-Saxo. Belkin-renner Tanner was de eerste renner die de kopgroep verliet. Later lieten ook Pieter Weening en Davide Malacarne voor gezien. Tanner werd al snel weer ingehaald waardoor Weening en Malacarne die samen hun weg vervolgden. Aan de voet van de slotklim had het duo anderhalf minuut voorsprong op de achtervolgers en iets minder dan vier minuten op het peloton.

Weening en Malacarne reden op de steile flanken van Sestola gebroederlijk omhoog. Onder aanmoediging van de grote getale publiek probeerden de koplopers tandenknarsend elkaar eraf te rijden. Ver achter hen zorgde Domenico Pozzovivo voor de eerste opschudding in het peloton.

De poging van de Italiaan op de overwinning kwam te laat met als gevolg dat Weening en Malacarne mochten gaan strijden om de etappezege. Het duo zorgde voor een spektakel in de laatste kilometer. Malacarne trok van de sprint van kop af aan maar Weening kwam op het allerlaatst nog over de Fransman heen waardoor de Fries een prachtige etappezege boekte.

Domenico Pozzovivo kwam op enige achterstand als derde over de meet. Hij pakte enkele cruciale seconden op zijn directe concurrenten voor het algemeen klassement. Wilco Kelderman finishte in de groep met alle favorieten. De Nederlander pakte een zesde plek.

 

Uitslagen:

Video:

 

 

 

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>