Nederlands succes in World Ports Classic (+beeld)

Belkin-renner Theo Bos heeft de World Ports Classic op zijn naam geschreven. De Nederlander wist als tweede te eindigen in de afsluitende etappe en bleef daarmee zijn landgenoot Ramon Sinkeldam nipt voor. Sinkeldam wist wel de tweede etappe op zijn naam te schrijven.

Favoriet André Greipel was in de finale van de afsluitende rit in lijn niet meer van voren te bekennen. De Duitser wist ternauwernood een geparkeerde auto te ontwijken maar verloor dankzij die manoeuvre veel snelheid. Zijn team wist de Duitse kopman niet meer naar voren te rijden. Dit kostte Greipel de eindoverwinning in de tweedaagse rittenkoers.

Het sprintkanon uit Duitsland verliet Nederland wel met een lach. Greipel, herstellende van een sleutelbeenbreuk, pakte wel de eerste etappe. Theo Bos eindigde als derde en legde daarmee zijn basis voor de eindoverwinning.

Uitslag etappe 1:

Video etappe 1:

Uitslag etappe 2:

Video etappe 2:

Uitslag algemeen klassement:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>