Voorbeschouwing etappe 17 Giro d’Italia 2014 en alles wat u moet weten!

Na een ongelooflijk zware koninginnenrit in de Giro kunnen de meeste renners een klein beetje herstellen in etappe 17. Het is de éen na laatste etappe zonder veel hoogtemeters. In etappe 18, 19 en 20 zal de definitieve eindklassement van de Giro bekend worden opgemaakt en daarom zal deze etappe wel eens een prooi voor een vluchter kunnen worden. Daar zal de nieuwe rozetrui-drager, Nairo Quintana, in ieder geval weinig problemen mee hebben, toch? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! 

Alles over de Giro in onze voorbeschouwing (klik hier)

Etappe 17 – 28 mei: Sarnonico-Vittorio Veneto (204 km)

De zeventiende etappe is het een wat rustigere etappe, tussen Sarnonico en Vittorio Veneto met 3 korte klimmetjes, in Fastro-Scale di Primolano, Santo Stefano en de Muro di Ca’ del Poggio. Na al dat klimmen is het de beurt aan de sprinters om hun kwaliteiten te laten zien. Tenminste, als de sprintersploegen in staat zijn om een kopgroep in te rekenen. De vermoeidheid zal flink in de benen van de renners zitten en  het zal ons niet verbazen als er een vluchter met de winst aan de haal gaat. Het zal daarom ook lastig zijn om in te schatten wie er met de overwinning aan de haal gaat!

Favorieten:

Vrijwel iedereen zou deel kunnen zijn van de vluchtgroep van de dag. Maar mocht de etappe in een massasprint eindigen dan zijn er slechts enkele die om de eer zullen gaan strijden. Nacer Bouhanni is oppermachtig op het vlakke. Concurrentie voor Bouhanni  is te verwachten van Giacomo Nizzolo. Daarnaast kunt u enkele thuisrijders noteren voor de overwinning: Elia Viviani, Sonny Colbrelli, Giacomo Nizzolo en Roberto Ferrari. Tot slot kunnen we Ben Swift, Luka Mezgec verwachten.

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Nacer Bouhanni

*** Giacomo Nizzolo, Luka Mezgec

** Elia Viviani, Roberto Ferrari, Enrico Battaglin

* Ben Swift, Tyler Farrar, Manuel Belletti, Sonny Colbrelli

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>