Belgen grijpen naast dagzege etappe 17 Giro

Stefano Pirazzi heeft de zeventiende etappe in de Giro d’Italia gewonnen. Hij scoorde de derde overwinning voor Bardiani in deze editie van de Italiaanse rittenkoers en zijn eerste profzege uit zijn carrière. De belg Tim Wellens eindigde als tweede. Jay McCarthy moest genoegen nemen met een derde plek. Een andere belg, Thomas de Gendt greep net naast een podiumplek.

Een enorme groep vluchters kreeg de ruimte, zoals wij voorspelden in onze voorbeschouwing, van het peloton. Jos van Emden was aanwezig namens Nederland en Belkin Pro Cycling. Hij kwam als veertiende over de meet. Namens Giant-Shimano was Simon Geschke deel van de kopgroep. De Duitser moest genoegen nemen met plek zeven.

Stefano Pirazzi bleek uiteindelijk de sterkste vluchter en greep de overwinning. Hij demarreerde één kilometer voor de meet uit een een groepje van vijf die zich eerder los hadden gemaakt uit de oorspronkelijk groep. Jussi Veikannen kwam als zesde over de lijn maar realiseerde niet dat vijf renners hem voor waren gegaan. De Fin kwam juichend over de streep.

Het peloton kwam na ruim vijftien minuten over de meet. De eerste renner uit deze grote groep was Ilso Keisse. De Belg eindigde uiteindelijk als 27ste want 26 vluchters gingen hem voor.

Uitslagen:

Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>