Voorbeschouwing etappe 18 Giro d’Italia 2014 en alles wat u moet weten!

Vandaag luiden we de finale van de Giro d’Italia 2014 in. Na de vorige, vlakke etappe staan er, voor de slotetappe naar Triëste, nog drie ritten op het programma die ten prooi aan berggeiten zullen vallen. We trappen de eindstrijd af met etappe 18. Lees snel verder want Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! 

Alles over de Giro in onze voorbeschouwing (klik hier)

Etappe 18 – 29 mei: Belluno – Rif. Panarotta (171 km)

Deze donderdag rijden de renners weer een echte bergetappe, die zal starten in Belluno. Snel na de start beklimmen de renners de eerste berg, de Passo San Pellegrino (eerste categorie). Na een lange doortocht door de vallei ligt een kortere steilere klim op het parcours, de Passo del Redebus van de tweede categorie. Na de afdaling van deze klim scheiden zo’n vijftien kilometers de renners van de voet van de slotklim, naar de Rifugio Panarotta in Valsugana. Deze klim is 15,85 km lang, 7,9% gemiddeld met een maximum van 14% en wederom geklasseerd als een eerste categorie col.

Favorieten:

Nairo Quintana sloeg in de koninginnenrit een dubbelslag. Hij pakte zowel de etappe als het roze. Dit maakt de superklimmer uit Colombia de favoriet voor de etappe vandaag. Ook Ryder Hesjedal kwam tot leven in de koninginnenrit die verreden werd onder barre omstandigheden. De Canadees lijkt de grootste belager te worden van Quintana als het gaat om de dagzege. Een landgenoot van Quintana, Rigoberto Uran, zal nog drie dagen vechten voor het roze. We kunnen zeker van hem een paar demarrages op de flanken van Rifugio Panarotta verwachten. Ook Wilco Kelderman heeft nog energie over na ruim tweeënhalf week fietsen. Tot slot kunt u als kanshebbers noteren: Rafal Majka, Fabio Aru, Pierre Rolland, Robert Kiserlovski en Domenico Pozzovivo.

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Nairo Quintana

*** Ryder Hesjedal, Wilco Kelderman

** Pierre Rolland, Domenico Pozzovivo, Rigoberto Uran

* Rafal Majka, Fabio Aru, Robert Kiserlovski, Cadel Evans

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>