Voorbeschouwing slotetappe Giro d’Italia 2014 en alles wat u moet weten!

Na drie weken fietsen mogen de renners na deze laatste etappe eindelijk uitrusten. In een nagenoeg vlakke etappe hoeven we geen schiftingen meer in het algemeen klassement te verwachten. De sprinters in koers zullen waarschijnlijk mogen strijden om de dagzege. Welke sprinter wint de slotetappe in de 97ste editie van de Giro d’Italia? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Alles over de Giro in onze voorbeschouwing (klik hier)

Etappe 21 – 1 juni: Gemona-Triëste (169 km)

De laatste etappe van de Giro d’Italia 2014 heeft zoals gebruikelijk sportief gezien weinig nut meer. Het betreft hier een vlakke etappe die start in Gemona di Friuli. De top van de laatste heuvel van deze eerste Grand Tour van het jaar wordt bereikt na slechts 17 kilometer, op de Passo di Monte Croce en de rest van de etappe bevat verder geen beklimmingen. Als de coureurs aankomen in Trieste, leggen de renners 8 rondjes van 7,3 kilometer af voordat ze eindelijk klaar zullen zijn met deze Giro d’Italia 2014! Welke sprinter gaat er met de slotetappe aan de haal en wie mogen we feliciteren en bewonderen op het podium?

Favorieten:

Nacer Bouhanni is de grote favoriet voor de dagzege in de straten van Trieste. Voor het partijdige Italiaanse publiek in de straten van de Italiaanse stad is de hoop gevestigd op Giacomo Nizzolo, Elia Viviani, Robert Ferrari, Simone Ponzi en Sonny Colbrelli. Voor de Giro zou het leuk zijn als één van deze Italianen zou winnen. Daarnaast kunt u Ben Swift, Luka Mezgec, Tyler Farrar en Borut Bozic in de top tien verwachten.

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

**** Nacer Bouhanni

*** Giacomo Nizzolo, Luka Mezgec

** Roberto Ferrari, Elia Viviani, Ben Swift

* Borut Bozic, Tyler Farrar, Sonny Colbrelli, Simone Ponzi

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>