Twee uit twee voor Froome in Dauphiné, Kelderman derde (+beeld)

Chris Froome heeft ook de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn palmares bijgeschreven. Nadat de Brit gisteren de openingstijdrit won, wist Froome vandaag in een interessante bergrit naar zege te klimmen. De renner van Team Sky bleef Alberto Contador en Wilco Kelderman nipt voor.

In de slotklim van de buitencategorie lieten de klassementsmannen hun teamkleuren flink zien. Onder andere Kelderman reed zeer aanvallend maar Christopher Froome wist elke aanval succesvol de pareren. De regerend Tour winnaar viel zelf ook enkele keren aan maar Alberto Contador liet de Brit, rijdend in het geel, niet wegkomen. Kelderman kon uitstekend meedoen met het duo maar de laatste aanval van Chris Froome werd de Nederlander net teveel. Alleen de Spanjaard kon de Brit volgen maar was niet in staat om de dagzege te grijpen.

Uitslagen:

Video:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>