Column Sjors Beukeboom: Wielercarrière schaatser Sven Kramer?

Door: Sjors Beukeboom
29-03-2014
Wielercarrière schaatser Sven Kramer?

Ik wilde het hem al vragen en het stond letterlijk op mijn papiertje toen de Olympische sporters op vliegveld Eelde aankwamen. “Ik kan mij voorstellen dat u nieuwe doelen zoekt Sven. Is een wielercarrière niks voor u? Als u dit seizoen zou beginnen zou u misschien wel kunnen meedoen op de OS in Rio en daar een medaille winnen,” stond letterlijk op mijn papier. Helaas kreeg ik niet de kans om een sprintinterview te houden met koning Sven, zoals u in mijn vorige column kon lezen.  

Dus bleef ik achter met vragen waarop ik geen antwoord zou krijgen. Tot vandaag. Helaas kon ik zelf niet met het nieuws komen maar deed de Telegraaf dat. Richard Plugge, de manager van Belkin, heeft er begin dit jaar aan gedacht om schaatser Sven Kramer een profcontract aan te bieden, zo meldde de krant. We wisten natuurlijk al dat Sven Kramer uitstekend kon fietsen en vroeger in wedstrijden nipt achter Bauke Mollema eindigde. 

Het plan gaat echter niet door. Het zou, volgens Plugge, te veel tijd kosten om de schaatsen tot profwielrenner te scholen. Hij vindt het verschil tussen schaatsen en wielrennen op het allerhoogste niveau te groot. “We zouden sowieso twee tot drie jaar kwijt zijn om Kramer tot wielrenner te transformeren”, aldus de ploegleider van Belkin.

Een gemiste kans, denk ik. Zeker nu Kramer nog geen sponsor en geen trainer heeft voor volgend seizoen en de opzet van langebaanschaatsen misschien wel drastisch gaat veranderen. Kramer leeft op dit moment met grote zorgen en een motivatieprobleem, denk ik. Toch vraag ik mij af of Kramer deze mogelijkheid had aangegrepen. Misschien moet ik hem dat nog eens vragen.

Sjors, beheerder wielrennen.blog.nl

 

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>