Belkin kiest Mollema als kopman voor Tour

Bauke Mollema zal als kopman fungeren in de Tour de France 2014. Net zoals vorig jaar zal Laurens ten Dam hem assisteren in de bergetappes. Vorig jaar bleek deze constructie uitstekend te werken. Zo werden de beide Groningers zesde en dertiende in de 100ste editie van de Tour. Deze prestatie hoopt Belkin Pro Cycling op zijn minst te evenaren in de aankomende editie.

De ploeg wordt compleet gemaakt door vijf andere Nederlanders. Zo zullen Lars Boom, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Tom Leezer en Bram Tankink ook start in Leeds op 5 juli. Tot slot neemt de Nederlandse ploeg twee Belgen mee naar het strijdtoneel: Sep Vanmarcke en Maarten Wynants. Deze twee Zuiderburen kunnen uitstekend van pas komen in de vijfde etappe, waarin een aantal kasseienstroken in het parcours zijn opgenomen.

Wielrennen.blog.nl komt zeer spoedig met een uitgebreide voorbeschouwing op de Tour de France! 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>