Hoe verliep de Tour de France van 2013?

Voorbeschouwing Tour de France 2014

Door: Sjors Beukeboom
28-06-2014

Uw reclame hier? Neem snel contact op!
—————————————————————————————–

No copyright on this picture
Foto: ‘…some guy’. maillot jaune

Vorig jaar stond de honderdste editie van de Ronde van Frankrijk op het programma. Het peloton startte in deze jubileumeditie op het Franse eiland Corsica. Sir Bradley Wiggins, rijdend voor Team Sky, kampte met een blessure en kon op daarom zijn titel van 2012 niet verdedigen.

Toch wist Team Sky er in Parijs met het geel ervandoor te gaan. Chris Froome bleek in het algemeen klassement oppermachtig. In de achtste etappe pakte de Brit het geel en stond deze niet meer af. Naast zijn dubbelslag in de achtste etappe, wist hij ook de vijftiende etappe naar de Mont Ventoux en de individuele tijdrit in etappe zeventien op zijn naam te schrijven.

Achter Froome werd er gestreden om de overige ereplaatsen. Zo wist Nairo Quintana beslag te leggen op de tweede plaats. Joaquim Rodriquez eindigde op een knappe derde plek. De beste Nederlander in het algemeen klassement na 21 dagen fietsen was Bauke Mollema. De Belkin-renner eindigde als zesde. De beste Belg was Maxime Monfort, veertiende.

Zowel het bergklassement als het jongerenklassement kwamen op naam van de Colombiaan Quintana. Het puntenklassement kwam op naam van Peter Sagan. Saxo-Tinkhoff bleek na 21 dagen fietsen in Frankrijk de beste ploeg en tot slot werd thuisrijder Christophe Riblon gekroond tot de meest strijdlustige renner van de Tour. De Fransman wist eveneens de koninginnenrit, de achttiende etappe naar Alp d’Huez, te winnen.

Video 2013:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>