Nabeschouwing NK wielrennen 2014

Sebastian Langeveld en Iris Slappendel hebben in Ootmarsum de nationale titels op de weg veroverd. Beide renners gingen er met het rood-wit-blauw vandoor na bloedstollend spannende finales. 

Zo was het Langeveld die solo aankwam op de Kuiperberg in de wegwedstrijd voor de mannen. Een omvangrijke kopgroep van vijftien man werd op dertig kilometer van de streep teruggepakt onder leiding van Garmin-Sharp. Zij leidden een achtervolgende groep die zich na een valpartij in het centrum van Ootmarsum had kunnen afscheiden van het peloton. Vrijwel alle grote namen wisten de valpartij te vermijden en waren dus aanwezig in de vluchtersgroep. 

Hoewel Belkin Pro Cycling het tempo in het peloton hoog hield, mochten de twee samengesmolten groepen gaan strijden om de nationale titel. Wat volgde was een spervuur aan demarrages. Uiteindelijk wist Langeveld een beslissende demarrage te plaatsen op twintig kilometer van de meet. De samenwerking in de achtervolgende groep was verdwenen met als gevolg dat de Garmin-renner solerend over de streep kwam.

Bij de vrouwen bleek Rabobank-Liv oppermachtig te zijn. Lucinda Brand leek na een aanval op dertig kilometer van de streep naar de titel te soleren. Haar ploeggenote Slappendel was het daar niet mee eens en besloot de achtervolging op Brand individueel in te zetten. Vlak voor de eindstreep op de zware Kuiperberg in Ootmarsum haalde ze haar uitgeputte ploeggenote in. Daarmee boekte Slappendel haar eerste nationale titel in haar carrière. Marianne Vos, eveneens van Rabobank-Liv, wist de derde plek binnen te slepen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>