Trentin wint millimetersprint, Dumoulin vierde (+beeld)

De zevende etappe in de Tour de France is gewonnen door Matteo Trentin. De renner van Omega-Pharma Quick Step bleek in de sprint van een uitgedund peloton sneller te zijn dan Peter Sagan en Tony Gallopin. Tom Dumoulin eindigde net niet op het podium en moest genoegen nemen met de vierde plek. De Nederlanders Stef Clemet en Danny van Poppel wisten de rit niet uit te rijden en zullen morgen niet meer starten.

De etappe kende twee colletjes van de vierde categorie in de slotfase. In de finale werden de vluchters van de dag ingerekend door het razende peloton. De renners die de 234,5 kilometer lange rit niet in het peloton wilden doorbrengen waren Martin Elmiger, Matthew Busche, Anthony Delaplace, Nicolas Edet, Bartosz Huzarski en Alexandre Pichot. De voorsprong van het zestal schommelde vrijwel de hele etappe rond de twee minuten.

Thomas Voeckler was de eerste die het bal in de finale opende met een demarrage. Zijn vluchtpoging strandde echter snel. In het peloton kwam vervolgens Tejay van Garderen ten val. De Amerikaan kon niet meer aansluiten bij de voorste groep en verloor aan de meet meer dan één minuut. Dat is een dure minuut, met oog op Van Garderen zijn ambities in het algemeen klassement.

De klassementsrenner van BMC was niet de enige die het asfalt raakte vandaag. Ook in de finale chrashten verschillende renners. In de slotfase van de etappe, toen het peloton weer compleet was na een aanval Peter Sagan en Greg van Avermaet, wisten Jurgen van den Broeck en Andrew Talansky niet op de fiets te blijven.  Zo mocht een kleine groep gaan strijden om de dagzege. Deze werd gewonnen door Peter Sagan, althans dat dacht Mattheo Trentin. Na bestudering van de beelden bleek de Italiaan toch aan het langste eind getrokken te hebben.

Uitslagen:

Video:

 

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>