Nibali legt basis voor eindzege in tiende etappe Tour (+beeld)

Vicenzo Nibali heeft in de tiende etappe in de Tour de France goede zaken gedaan met oog op de eindzege in het algemeen klassement. In een loodzware etappe wist de Italiaan als eerste over de meet te komen. Zijn directe concurrenten liet de renner van Astana ver achter zich. Thibaut Pinot tekende voor de tweede plaats. De Fransman eindigde voor Alejandro Valverde. Bauke Mollema kwam als twaalfde over de meet. Ook pakte Nibali genoeg tijd op geletrui-drager Tony Gallopin. Zodoende neemt Nibali de leiding in het algemeen klassement over.

In de tiende etappe was Lieuwe Westra in staat om uit het peloton te demarreren. Hij kreeg onder andere gezelschap van Thomas Voeckler en Joaquim Rodriquez. Zij streden gezamenlijk om het bergklassement. De laatstgenoemde ging uiteindelijk met de bolletjestrui aan de haal. Ook Peter Sagan was in de kopgroep te vinden. Hij sprokkelde punten voor de groene trui.

Halverwege de koers wist Michal Kwiatkowski uit het peloton weg te rijden. Meesterknecht Tony Martin zorgde ervoor dat de Pool uit de wind bleef. Van de arbeid van de Duitser konden ook enkele andere renners profiteren. In het peloton was Alberto Contador in een afdaling gevallen. Dit leidde uiteindelijk tot de opgave van de Spanjaard.

Joaquim Rodriquez hield de voorsprong het langste vol. De Spanjaard kon echter niet meekomen met de ontketende Nibali op de slotklim. Zo soleerde Nibali naar een dubbelslag.

 

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>