Kristoff wint ongeorganiseerde sprint twaalfde etappe Tour

Alexander Kristoff heeft in de twaalfde etappe Peter Sagan en Arnaud Démare weten te kloppen in de sprint.

Sebastian Langeveld zat voor Garmin-Sharp in de kopgroep van de dag. De Nederlander kreeg gezelschap van Vachon, De la Cruz, Clarke en Rast. Met nog 95 kilometer voor de meet maakte De la Cruz een enorme stuurfout in een bocht. De Spanjaard ging onderuit en nam Langeveld mee. De regerend Nederlands kampioen hield weinig aan zijn val over. In tegenstelling tot de Spanjaard, hij werd de 21ste uitvaller deze Tour.

Met nog 25 kilometer te gaan waren Clarke en onze landgenoot Langeveld weggereden bij hun medevluchters. Clarke liet al gauw de Garmin-Sharp renner staan terwijl in het peloton twee Europcar renners de oversteek maakten. Mede door het feit dat Clarke niet meewerkte om de voorsprong te behouden, bleef een hergroepering niet uit.

Zo stevende het peloton af op een massasprint. Deze zou worden verreden zonder Marcel Kittel die al eerder gelost was. Ook Greipel kon niet deelnemen aan de spurt. Hij werd enkele kilometers voor de meet onderuit gereden door Sylvain Chavanel. Alexander Kristoff bleek uiteindelijk over de rapste benen te beschikken. Peter Sagan werd voor de vierde keer tweede in deze Tour.

Uitslagen:

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>