Majka revancheert zich op ijzersterke Nibali in veertiende etappe Tour

Gisteren moest Rafal Majka genoegen nemen met de tweede plek. Vandaag kwam de Pool als eerste over de meet. De renner van Tinkhoff-Saxo zat in de kopgroep van de dag en soleerde naar de eindzege op de slotklim.

Majka, Kruijswijk en Albert Timmer sprongen samen met veertien medevluchters weg uit het peloton. Alle renners exclusief Majka werden op de laatste col van de dag bijgehaald door het peloton. Zo leek het erop dat de favorieten voor het algemeen klassement wederom gingen strijden om de dagzege.

Vicenzo Nibali wilde nog wel een keertje winnen in het geel. Daarom demarreerde de Italiaan net zoals gisteren uit het uitgedunde peloton. De overwinning pakte de Italiaan niet. Wel wist de gele trui drager weer tijd te pakken op de andere klassementsrenners.

Laurens ten Dam finishte als achtste. Hij was de beste Nederlander maar verloor meer dan een minuut. Bauke Mollema teleurstelde met een zestiende stek.

Uitslagen:

 

 

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>