Rogers beste vluchter in zestiende etappe Tour

Michael Rogers heeft zijn eerste Tour de France zege geboekt! In de zestiende etappe wist de Tinkhoff-Saxo renner in de laatste meters van de afdaling van de laatste klim van de dag weg te rijden van zijn vier medevluchters en soleerde naar de zege. Thomas Voeckler eindigde als tweede. De derde plek werd gegrepen door Vasil Kiryienka.

Na een snelle beginfase wisten 21 renners uit het peloton weg te rijden. De namen: Florian Vachon, Jens Keukeleire, Jose Rodolfo Serpa, Kévin Réza, Anthony Delaplace, Tom-Jelte Slagter, Roger Kluge, Jan Bakelants, Ion Izagirre, Thomas Voeckler, Samuel Dumoulin, Jérémy Roy, Cyril Gautier, Matteo Montaguti, Greg Van Avermaet, Bernhard Eisel, Tony Gallopin, Michal Kwiatkowski, Michael Rogers, Vasil Kiryienka en Michael Albasini.

Op de laatste klim van de dag, met de top op ruim 21 kilometer voor de meet, volgde een afvalrace. Vijf renners bleven voorin over. In het laatste deel van de afdaling plaatste Rogers een verrassingsaanval en boekte daardoor één van zijn grootste zeges uit zijn carrière.

Vicenzo Nibali kon zijn leidende positie met gemak verdedigen. Bauke Mollema en Romain Bardet beleefden een mindere dag. Beide klassementsrenners kwamen op grote achterstand binnen. Zo zakte de Nederlander naar de tiende plek en de Fransman naar de vijfde plaats in het algemeen klassement. Laurens ten Dam had daarentegen een goede dag. Hij steeg naar plek acht in de algemene rangschikking. Thibaut Pinot pakte de leiding in het jongerenklassement.

 

 

 

Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>