Voorbeschouwing etappe 18 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom
—————————

Nog één dag klimmen in de Tour. Na de fantastische etappe van gisteren kunnen we opnieuw spektakel verwachten in de achttiende etappe van de Tour. Hoe ziet het parcours van morgen eruit en wie zijn de favorieten voor de dagzege? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze voorbeschouwing. Deze kunt u vinden door hier te klikken! 

18/ donderdag 24 juli 2014 – Pau > Hautacam – 145 km

Het algemeen klassement is nog allerminst beslist. Net zoals gisteren kunnen we een spectaculaire strijd verwachten op de slotklim.Opnieuw niet een zeer lange etappe in de Tour maar wel een zware. Elke klassementsrenner zal vandaag weer moeten lijden!  Er is goed nieuws voor de vermoeide klimgeiten. Dit is namelijk de laatste bergetappe van deze 21 dagen fietsen. Dat wil niet zeggen dat de renners op hun lauweren kunnen gaan rusten vandaag. Sterker nog, vandaag staan de Col du Tourmalet en de Hautacam op het programma! De eerst genoemde is 17.1 kilometer lang en stijgt gemiddeld 7,3%, de Hautecam is 13.6 kilometer lang en stijgt 7,8% gemiddeld. Niet voor niets krijgen deze twee klimmen de stempel buitencategorie mee van de organisatie. Wat kunnen Lau en Bau nog vandaag?

 

De beklimmingen van de dag
Côte de Bénéjacq – cat. 3 – 2,6 km gemiddeld 6,7% – 117,5 km tot de finish
Côte de Loucrop – cat. 3 – 2,0 km gemiddeld 7% – 89,5 km tot de finish
Col du Tourmalet – cat. HC – 17,1 km gemiddeld 7,3% – 50 km tot de finish
Montée du Hautacam – cat. HC – 13,6 km gemiddeld  7,8% – aankomst bovenop

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Vicenzo Nibali

*** Jean-Christophe Péraud, Thibaut Pinot

** Tejay van Garderen, Romain Bardet,  Rafal Majka

*  Alejandro Valverde, Leopold König, Arnold Jeannesson, Laurens ten Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>