Mollema tweede in Clásica San Sebastián

Bauke Mollema is als tweede geëindigd in de Clásica San Sebastián. De renner van Belkin moest de Spanjaard Alejandro Valverde 14 seconden voor zich dulden maar wist Joquim Rodriquez in de sprint achter zich te houden. Mikel Nieve kwam in het achtervolgende groepje als vierde over de meet.

Traditioneel moesten de befaamde Jaizkibel en Arkale twee maal overwonnen worden. Een verandering op het parcours van vorig jaar was de Bordako Tontorra. Deze klim van 2,5 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% lag op slechts zeven kilometer van de meet en zorgde voor spektakel.

Voordat de renners bij de voet van deze klim aankwamen hadden de favorieten Peter Sagan en Philippe Gilbert al opgegeven. Ook alle vluchtpogingen hadden geen succes. Zo probeerde onder andere Laurens ten Dam weg te springen. De Nederlander kreeg samen met zijn medevluchters nauwelijks ruimte.

Katusha opende de finale op de slotklim met Alexandre Kolobnev. Rodriquez, kopman van de Russische ploeg, sloot later samen met Valverde, Nieve, Yates en Mollema aan. Waar Adam Yates in de afdaling onderuit ging, wist Alejandro Valverde uit de kopgroep weg te rijden. Hij kwam solerend over de meet.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>