Nabeschouwing Ronde van Polen 2014

De 71e editie van de Ronde van Polen, die verreden werd tussen 3 augustus en 9 augustus 2014, is op naam gekomen van Rafal Majka. De thuisrijder werd de eerste Pool sinds 2003 die de Ronde van Polen op zijn naam schreef.

De openingsetappe kwam op naam van Yauheni Hutarovich. Met zijn overwinning pakte de renner uit Wit-Rusland eveneens de leiderstrui. Na de slotetappe mocht de sprinter wederom op het podium staan: hij won ook het puntenklassement.

Nadat Petr Vakoc met zijn overwinning in de tweede etappe de leiderstrui overnam, wist Theo Bos de derde etappe op zijn naam te schrijven. De renner van Belkin wist na een massasprint als eerste over de meet te komen.

Na drie vlakke etappes was de vierde een heuvelachtige die ten prooi viel aan Jonas Vangenechten. Vervolgens stonden twee bergetappes op het programma. Beide werden gewonnen door de man in vorm: Rafal Majka. Na de zesde etappe pakte de Pool de leiding in het algemeen klassement en stond deze niet meer af in de slottijdrit. De race tegen de klok kwam op naam van Kristof Vandewalle.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>