Oppermachtige Degenkolb boekt zege in Vuelta

De vierde rit in de Vuelta is op naam gekomen van John Degenkolb. De renner van Giant-Shimano was oppermachtig in de sprint van een zwaar uitgedund peloton. Vicente Reynes werd op flinke afstand tweede. Michael Matthews eindigde op plek drie waardoor de Australiër zijn leiding in het algemeen klassement verstevigde.

Onder bloedhete omstandigheden besloten Sébastian Turgot, Javier Aramendia, Jimmy Engoulvent en Gert Jõeäär het peloton te verlaten. De vier hadden geen schijn van kans om voor het peloton uit te blijven. Alejandro Valverde besloot vervolgens het hazenpad te kiezen. Adam Yates, Winner Anacona en Romain Sicard volgden zijn poging. Helaas voor deze vier renners hield hun voorsprong geen stand. Vervolgens was het Degenkolb die naar de zege wist te sprinten.