Nacer Bouhanni wint spectaculaire waaieretappe Vuelta

Nacer Bouhanni heeft de achtste etappe in de Vuelta gewonnen. Vooraf leek het een rit voor sprinters te worden maar de wind zorgde voor een spectaculaire waaieretappe. Enkele klassementsrenners en vele sprinters kwamen op achterstand aan terwijl Nacer Bouhanni naar de zege sprintte. De Fransman liet zowel Michael Matthews als Peter Sagan achter zich.

Op veertig kilometer van de meet werd de oorspronkelijke vluchtersgroep weer ingerekend door het peloton. Vervolgens probeerden Tinkhoff en Sky het tempo hoog te houden. Dit zorgde ervoor dat het peloton in een waaiers werd gescheurd. De voornaamste slachtoffers waren Nairo Quintana, John Degenkolb en Daniel Moreno. De eerste twee genoemden wisten terug te keren in de voorste groep. John Degenkolb was echter te vermoeid om mee te sprinten. Hierdoor kende Bouhanni weinig concurrentie in de strijd om de dagzege.

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>