Contador neemt rood over na valpartij Quintana

Alberto Contador heeft goede zaken gedaan met oog op het klassement. De Spanjaard reed in goede tijdrit waar klassementsleider Nairo Quintana het asfalt kuste. Zodoende pakte de renner het rood terwijl er met Tony Martin de dagzege aan de haal ging.

Nairo Quintana schatte een bocht in een afdaling volkomen verkeerd in en knalde tegen de vangrail. De Colombiaan kwam uiteindelijk op ruim vier minuten van Tony Martin binnen en verloor ongeveer 3.30 minuut op Contador. De Spanjaard klokte zelf de vierde tijd, 39 seconden achter de Duitse wereldkampioen tijdrijden, Rigoberto Uran en Fabian Cancellara.

Chris Froome reed een matige tijdrit, in tegenstelling tot Alejandro Valverde. Robert Gesink werd met een achttiende tijd de beste Nederlander. Hiermee staat nu de Belkin-renner nu op de negende plek in het algemeen klassment.