Voorbeschouwing wegwedstrijd WK wielrennen voor vrouwen

Door Sjors Beukeboom
25-09-2014
Like ons op Facebook voor al het nieuws rondom het wereldkampioenschap!

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Op zaterdag 27 september zullen de beste wielrensters van de wereld gaan strijden om de felbegeerde regenboogtrui in Ponferrada. Regerend kampioen Marianne Vos lijkt niet in opperbeste vorm in aanloop naar het wereldkampioenschap. In de ploegentijdrit moest de Nederlandse haar overige ploegengenoten al gauw haar meerdere erkennen. Zal de renster van Rabobank-Liv dit jaar onttroond worden? Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Parcours:

De vrouwen moeten een afstand van ruim 124 kilometer overbruggen voordat zij de finishlijn passeren. Dit doen zij door veertien maal eenzelfde parcours van 18.2 kilometer af te leggen. In deze ronde ten noorden van Ponferrada, zijn twee heuvels opgenomen. Deze zorgen voor 300 hoogtemeters per verreden ronde. De Alto de Montearenas is de eerste klim. Deze is in totaal 5,1 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 3,2%. Daarna volgt een afdaling met percentages van 16%. De tweede klim die opgenomen is in het routeboek is de 1,1 kilometer lange Alto de Compostilla (6,5% gemiddeld). Vervolgens daalt het vrouwenpeloton naar de start- en finishplaats: Ponferrada.

Favorieten:

***** Marianne Vos

*** Pauline Ferrand-Prevot, Emma Johansson

** Evelyn Stevens, Elisa Longo Borghini, Chantal Blaak

* Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Katarzyna Niewiadoma

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>