Voorbeschouwing wegwedstrijd WK wielrennen voor mannen

Door Sjors Beukeboom
25-09-2014
Like ons op Facebook voor al het nieuws rondom het wereldkampioenschap!

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Op zaterdag 27 september zullen de beste wielrenners van de wereld gaan strijden om de felbegeerde regenboogtrui in Ponferrada.  De Spanjaarden willen zich vast en zeker in eigen land revancheren op vorig jaar. In Florence moesten Joaquim Rodriquez en Alejandro Valverde hun meerdere erkennen in de Portugese Rui Costa. Of de regerend wereldkampioen zijn titel kan verdedigen is maar zeer de vraag. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! 

Parcours:

De mannen moeten een afstand van bijna 255 kilometer overbruggen voordat zij de finishlijn passeren. Dit doen zij door zeven maal eenzelfde parcours van 18.2 kilometer af te leggen. In deze ronde ten noorden van Ponferrada, zijn twee heuvels opgenomen. Deze zorgen voor 300 hoogtemeters per verreden ronde. De Alto de Montearenas is de eerste klim. Deze is in totaal 5,1 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 3,2%. Daarna volgt een afdaling met percentages van 16%. De tweede klim die opgenomen is in het routeboek is de 1,1 kilometer lange Alto de Compostilla (6,5% gemiddeld). Vervolgens daalt het vrouwenpeloton naar de start- en finishplaats: Ponferrada.

Favorieten:

***** Simon Gerrans

*** Peter Sagan, Alejandro Valverde

** Tom Dumoulin, Fabian Cancellara, Joaquim Rodriquez

* Philippe Gilbert, John Degenkolb, Michal Kwiatkowski, Michael Matthews

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>