Tom Dumoulin wielrenner van het jaar

 

Foto: Procyclingstats.com

Tom Dumoulin was de beste wielrenner van Nederland dit seizoen. Hij werd verkozen door de ‘club van 48′ boven Lars Boom, Niki Terpstra, Michiel van der Heijden en Lars van der Haar. Het is de eerste keer dat de renner van Giant-Shimano de zogeheten Gerrit Schulte Trofee binnenhaalt. Vorig jaar nam Bauke Mollema de prijs mee naar huis.

Dumoulin dankt zijn prijs onder andere aan zijn wist tijdens het Nederlands kampioenschap tijdrijden, een proloog in de Tour of Alberta, de tweede etappe in het Critérium International, de derde etappe in de Eneco Tour en een derde plek bij het wereldkampioenschap tijdrijden.

Wilco Kelderman werd benoemd als de beste jonge renner van 2014. Marianne Vos won de prijs bij de vrouwen voor de negende keer op rij.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>