Top 5 profrenners zonder contract in 2015

Vandaag, op 27 December 2014, hebben enkele renners nog geen zekerheid over hun toekomst als profrenner. Wielrennen.blog.nl zet vijf renners op een rijtje.

1. Samuel Sánchez  wist vorig seizoen ternauwernood onderdak te vinden bij BMC Racing Team. Voor dit Amerikaanse team bleek de Spanjaard niet in staat om ook maar één platte prijs te rijden. Mede daarom zit de 36-jarige renner opnieuw zonder contract.

2. Alessandro Petacchi vond in 2014 onderdak bij Omega Pharma-Quick Step. Voor de Belgische ploeg wist de Italiaan twee zeges te behalen. De succesvolle sprinter, die inmiddels alweer veertig jaar oud is, heeft nog geen garanties voor volgend seizoen.

3. Mirsamad Poorseyedigolakhour. Wie? Een renner uit Iran. De 29-jarige man reed een zeer degelijk seizoen. Zo won de Iraniër de Ronde van Langkawi en de Ronde van Japan. Hij werd in 2011 betrapt op stimulerende middelen. Mede daarom lijkt geen enkele ploeg in Poorseyedigolakhour geïnteresseerd te zijn.

4. Thomas Dekker zoekt eveneens een nieuwe ploeg voor volgend seizoen. Ook Dekker heeft vroeger uit de verboden pot snoepjes gegeten. Dekker probeert zichzelf in de spotlights te rijden door een poging te wagen om het werelduurrecord te verbreken.

5. Chris Sutton zal moeten vertrekken bij Team Sky. De 30-jarige Australiër beleefde geen spetterend seizoen bij de Britse ploeg. Zijn laatste twee overwinningen dateren uit 2011. Toen won hij Kuurne-Brussel-Kuurne en een etappe in de Vuelta. Ook Sutton heeft nog geen aanbod van een nieuwe ploeg ontvangen.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>