Top 10 neoprofs om in de gaten te houden in 2015

Top 10 neoprofs voor 2015

Nieuw seizoen, nieuw jonge renners. Wielrennen.blog.nl zet voor u de top 10 wielrenners tot 23 jaar op een rijtje. Hierin noemen wij zowel nieuwkomers als renners die al ervaring hebben op het hoogste niveau.

 1. Mathieu van der Poel rijdt op dit moment met de beste mee tijdens veldritten. Ook het zomerseizoen van de jongeling verliep goed. Zo won Van der Poel de Ronde van Limburg, één etappe in de Ronde van de Alsace en domineerde hij de Baltic Chain Tour. Uiterst waarschijnlijk zal de 19-jarige Nederlander volgend wielerseizoen ook aan de start staan van wegwedstrijden.

  foto: Procyclingstats

 2. Caleb Ewan reed in 2014 al enkele koersen op het hoogste niveau mee. De 20-jarige renner uit Australië reed bijvoorbeeld in de Tour Down Under en pakte een tweede plek in de openingsetappe van de Ronde van Beijing. Daarnaast eindigde de renner van Orica-GreenEdge als tweede bij de wereldkampioenschappen voor beloften in Ponferrada. Zal de sprinter zijn eerste zege in de WorldTour 2015 pakken?
 3. Niccolo Bonifazio wacht ook nog op zijn eerste WorldTour overwinning. Vorig jaar reed de 21-jarige renner enkele koersen op het hoogste niveau mee. Deze talentvolle Italiaan rijdt voor Lampre-Merida.
 4. Danny Van Poppel is de tweede Nederlandse renner in ons rijtje. De sprinter van Trek Factory Racing is 21 jaar en één van de grotere potentiële toppers van Nederland. Hij is niet de enige Nederlander in dit Amerikaanse team. Ook zijn broer Boy van Poppel en Bauke Mollema zullen in 2015 in de zwarte kleuren te zien zijn.
 5. Sondre Holst Enger werd vijfde op het wereldkampioenschap wielrennen voor beloften. Enger is een groot Noors talent, rijdend voor IAM-Cycling en zeker iemand om in de gaten te houden in 2015.
 6. Christopher Skjerping is een tweede renner uit Noorwegen die geldt als een renner met grote potentie. Skjerping presteerde nog beter dan zijn landgenoot Enger tijdens de wereldkampioenschappen voor beloften (derde) en eindigde tweede in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Team Cannondale-Sharp heeft zich verstrekt met dit talent.
 7. Tiesj Benoot is een groot Belgisch wielertalent. Benoot is twintig lentes jong en reed in 2014 onder andere goed in de Ronde van Denemarken en de Ronde de l’Isard. Hij rijdt voor Lotto-Soudal.
 8. Silvio Herklotz lijkt de Duitse toekomst in het wielrennen te zijn. De 20-jarige heeft nog een contract tot 2015 lopen bij Team Stölting maar vanaf 2016 zal hij vast voor een WorldTour-ploeg aan de start verschijnen.
 9. Miguel Ángel López is een jonge troef rijdend voor Astana. De Colombiaan schreef de Tour de l’Avenir op zijn naam samen met een etappeoverwinning en het bergklassement. Treed López in de voetsporen van Nairo Quintana?
 10. Pierre-Roger Latour is de laatste maar zeker niet de minste in onze lijst van neoprofs om in de gaten te houden. Latour bleek de beste Franse renner in de Tour de l’Avenir en rijdt zijn koersen namens AG2R. Mag Latour starten in Le Tour in 2015?

Hebben wij een renner in onze lijst gemist? Mike Teunissen misschien? Laat het ons weten via Facebook of Twitter.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>