Voorbeschouwing Milaan-San Remo 2015 en alles wat u moet weten!

Aanstaande zondag is het weer zover: Milaan-San Remo! Dit jaar zijn we toe aan de 106e editie van de wielerkoers op Italiaanse bodem. Traditioneel staat in het derde weekend van maart deze eerste échte wielerklassieker op het programma. Net als de Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Luik Bastenaken Luik en de Ronde van Lombardije, wordt Milaan-San Remo gezien als één van de vijf monumenten. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Door: Sjors Beukeboom

Milaan- San Remo 2014:

Alexander Kristoff won Milaan-San Remo vorig jaar. De renner van Katusha kwam na een wedstrijd van 294 kilometer als eerste over de streep door de massasprint te winnen. Fabian Cancellara eindigde als tweede, voor Ben Swift.

Video Milaan-San Remo 2014:

Laatste winnaars van Milaan-San Remo:

2014 | KRISTOFF Alexander
2013 | CIOLEK Gerald
2012 | GERRANS Simon
2011 | GOSS Matthew
2010 | FREIRE Oscar
2009 | CAVENDISH Mark
2008 | CANCELLARA Fabian
2007 | FREIRE Oscar
2006 | POZZATO Filippo
2005 | PETACCHI Alessandro

Parcours:

Milaan-San Remo is net geen 300 kilometer lang. Na een vlakke start staan de renners halverwege bovenop de eerste klim van de dag: de Passo del Turchin. Een lange klim, maar zeker niet lastig. De Passo is namelijk 25 kilometer lang met een stijgingspercentage van slechts 1,4%. Vervolgens dalen de renners naar de kust.

Vanaf hier wordt het pas interessant want langs die kust gaat het op en af. Te beginnen met drie kleine hellingen: de zogenaamde Capi’s. De Capo Mele bijt het spits af, snel gevolgd door de Capo Cervo en de Capo Berta. Geen lastige beklimmingen, maar na 240 kilometer koers zijn ze zeker niet te onderschatten!

Na de Capo Berta raast het peloton in vliegende vaart richting de beslissende fase. De finale wordt afgetrapt met de Cipressa, 5,5 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,1%. De top van de Cipressa ligt op 22 kilometer van de finish. Tot slot begeeft zich de gevreesde Poggio di Sanremo op een kleine zes kilometer van de meet. De Poggio is 3,7 kilometer lang en na 290 kilometer koers doet elke meter bergop pijn. Na de top van de Poggio volgt nog een steile, gevaarlijke afdaling. De laatste kilometers van de koers zijn nagenoeg vlak.

Deelnemers:

Klik hier voor de deelnemerslijst

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Alexander Kristoff

*** John Degenkolb, Fabian Cancellara

** Michal Kwiatkowski, André Greipel, Peter Sagan

* Mark Cavendish, Alejandro Valverde, Michael Matthews, Zdenek Stybar

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>