Voorbeschouwing Gent-Wevelgem 2015 en alles wat u moet weten!

Gent-Wevelgem wordt zondag 29 maart verreden. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Door: Sjors Beukeboom (klik!)

Gent-Wevelgem 2014:

John Degenkolb won Gent-Wevelgem vorig jaar. Toen drie vluchters anderhalf kilometer voor de meet door het razende peloton werden bijgehaald, draaide de klassieker uit op een massasprint. John Degenkolb was de sterkste en ontweek de beide valpartijen in de laatste honderden meters. De Duitser troefde Arnaud Démare en Peter Sagan af. Niet alleen in de finale vielen renners, de gehele koers werd gekenmerkt door crashes.

Video Gent-Wevelgem 2014:

Voorgaande winnaars:

2014 | DEGENKOLB John
2013 | SAGAN Peter
2012 | BOONEN Tom
2011 | BOONEN Tom
2010 | EISEL Bernhard
2009 | BOASSON HAGEN Edvald
2008 | FREIRE Oscar
2007 | BURGHARDT Marcus
2006 | HUSHOVD Thor
2005 | MATTAN Nico

Parcours 2015:

 

Gent-Wevelgem kent net zoals in voorgaande edities een vlak slot. De kans dat een sprinter deze klassieker wint is daarom vrij groot, maar dan moeten de snelle mannen nog wel fris zijn na 240 kilometer. Afhankelijk van de weersomstandigheden, kan een dergelijke afstand flink in de benen zitten.

Na bijna 120 kilometer breekt de fase met heuvels aan. Er staan negen beklimmingen binnen 100 kilometer op de renners te wachten. Te beginnen met de Casselberg die tweemaal beklommen moet worden. Vervolgens worden respectievelijk de Catsberg, Baneberg, Kemmelberg en de Monteberg aangedaan.

Na de beklimming van de Monteberg hebben de renners er ruim 160 kilometer opzitten. Het is dan even wachten voordat het rijtje Baneberg, Kemmelberg, Monteberg nogmaals wordt verreden. Na de laatste beklimming is het nog veertig kilometer koers tot de meet in Wevelgem.

Les Côtes:

Casselberg (1700m @ 4,9%) (2x)
Catsberg (500m @ 9,0%)
Baneberg (300m @ 10,0%) (2x)
Kemmelberg (3000m @ 4.0%) (2x)
Monteberg (1000m @ 7,3%) (2x)

Deelnemers:

Deelnemerslijst, klik hier

Favorieten:

***** John Degenkolb

*** Alexander Kristoff, Mark Cavendish

** André Greipel, Sep Vanmarcke, Geraint Thomas

* Tyler Farrar, Peter Sagan, Nacer Bouhanni, Niki Terpstra

Gent-Wevelgem op het internet:
www.gent-wevelgem.be/
twitter.com/GentWevelgem
www.facebook.com/gentwevelgem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>