Vrouwen vinden snelle fietsers aantrekkelijk!

Erik Postma, een evolutionair bioloog van de universiteit van Zürich, heeft ontdekt dat snelle wielrenners door de vrouwen als aantrekkelijker beschouwd worden. Het hard en lang kunnen fietsen past in het plaatje van de ‘survival of the fittest’. Vrouwen hebben nou eenmaal voorkeur voor, net als bij een groot deel bij de overige diersoorten op aarde, de meest fitte mannen. Evolutionair gezien zou de volgende generatie dan de beste genen meekrijgen.

Erik Postma, testte zijn verwachting aan de hand van deelnemers in de Tour de France van 2012. Meer dan 800 personen, zowel mannen als vrouwen, gaven de portretten van tachtig wielrenners een cijfer op hun attractiviteit, zonder hun prestaties te weten. Daaruit kwamen cijfers die de bioloog vervolgens vergeleek met de prestaties van de renners in de Tour. Als resultaat kwam naar voren dat beter presterende renners veel attractiever gevonden werden dan minder goede renners.

Dus mannen, nog harder trainen voor meer vrouwelijk schoon!

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>