Giro 2015: Parcours deel 3/3

Voorbeschouwing Ronde van Italië
Parcours en rittenschema
Door: Sjors Beukeboom
………………………………

Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

Klik hier voor deel 1 van het parcours (etappes 1-7) 

Klik hier voor deel 2 van het parcours (etappes 8-14) 

Etappe 15 (24-05)

De derde week in de Giro wordt, net zoals de tweede week afgetrapt werd, met een bergetappe en een finish bergop. Vandaag staat de renners respectievelijk een tweede categorie col en twee eerste categorie collen te wachten. Als we de twee laatste klimmetjes analyseren zien we dat de Passo Doane zwaar is. Deze passo is namelijk 8,4 kilometer lang en meer dan 9% gemiddeld. Ook de slotklim mag er wezen. De Madonna Di Campiglio is namelijk 15,5 kilometer in lengte. Het laatste deel van de klim is het zwaarst: de laatste drie kilometer zijn 7% gemiddeld.

Rustdag (25-05)

Rustdag!

Etappe 16 (26-05)

De renners moeten daags na de rustdag gelijk weer aan de bak. Deelnemers aan de Giro 2015 die op de bergtrui azen, kunnen vandaag veel punten sprokkelen. Gelijk na de start is het namelijk klimmen op een col van de tweede categorie. Vervolgens dalen de renners af om de volgende Passo van categorie 2 te overmeesteren. Na de afdaling van deze klim staat een derde klim (3e categorie) te wachten. Wederom dalen de renners dan, dit maal naar de zwaarste pukkel van de dag: De Passo del Montirolo! Dertien kilometer lang boven de 10% gemiddeld. Mocht dit befaamde beest de doorslag niet hebben gegeven, dan moet het maar op de slotklim van de derde categorie gebeuren.

Etappe 17 (27-05)

Op 27 mei hebben de spurters op gewacht. De etappe is nagenoeg vlak terwijl we op Zwitserse bodem, midden in de Alpen, rijden. Vlak voor Lugano ligt nog wel een klein heuveltje op het parcours maar het moet gek lopen wil de etappe niet door massasprint beslist worden.

Etappe 18 (28-05)

Een berg van formaat moet de beslissing brengen in de achttiende etappe van de Ronde van Italië 2015. Na 124 kilometer ligt namelijk de Monte Ologno (1e categorie). De klim is 10,4 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 9%. Wat volgt is een lange afdaling naar Verbania, op enkele kilometers stijgen na. Wie durft er het hardst naar beneden?

Etappe 19 (29-05)

Vandaag wordt er meer dan zestig kilometer geklommen, en dat over een lengte van 236 kilometer. Een beest van een etappe is de tweenalaatste rit in lijn. De klassementsmannen mogen warmtrappen op een colletje van de derde categorie, gelegen op een derde van het parcours. Wat volgt zijn drie bazen van Alpenreuzen: De Saint-Barthelemy (20,1 km à 5,6%), De Col Saint-Pantaléon (16,5 km à 7,2%) en de Cervinia (19,2 km à 5,0%).

Etappe 20 (30-05)

De laatste kans voor de klassementsmannen. De koninginnenrit van de Giro 2015. Vandaag bereiken de renners het hoogste punt van deze grote ronde. Na 150 kilometer begint het peloton aan de ‘Cima Coppi’ Colle Delle Finestre. Dit steile ding is 18,5 kilometer lang à 9,2% en loopt zeer geleidelijk omhoog. Colle Delle Finestre is zelfs deels onverhard. Een klein stukje dalen brengt de renners aan de voet van de Sestrière. Deze klim begint rustig maar wordt richting de finale steeds steiler (9.2 km à 5,4%).

Etappe 21 (31-05)

De eerste grote ronde van het seizoen zit er bijna op. Na twee loodzware etappes hebben de sprinters op deze dag gewacht. De renners starten in Torino en zetten koers naar Milaan. Onderweg geen klimmetje te zien. Na zeven lokale rondjes in de hoofdstad van Italië weten de winnaars van de Giro 2015.

Klik hier voor deel 1 van het parcours (etappes 1-7)

Klik hier voor deel 2 van het parcours (etappes 8-14) 

 

02-05-2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>