Giro 2015: favorieten algemeen klassement

Voorbeschouwing Ronde van Italië 2015
favorieten algemeen klassement
Door: Sjors Beukeboom
…………………………………………
Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

Jersey pink.svg

“Jersey pink” by Iivq – Tijmen Stam – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_pink.svg#/media/File:Jersey_pink.svg

Alberto Contador probeert dit jaar zowel de Giro als de Tour de France te winnen. Deze combinatie is vroeger maar matig succesvol gebleken. Contador won de Ronde van Italië eerder, in 2008.
Dit seizoen won de Spanjaard nog maar één etappe. Wel eindigde hij drie maal in de top tien: in de Ruta del Sol, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië.

Richie Porte is de kopman van Sky tijdens deze Giro d’Italia. De Australiër beleeft tot nog toe een prima seizoen met onder andere overwinningen in Parijs-Nice en de Giro del Trentino. Porte hoopt natuurlijk op zijn eerste GrandTour overwinning.

Ettix-Quickstep reist af naar Italië met Rigoberto Uran. De 28-jarige Colombiaan eindigde al twee keer tweede in het algemeen klassement van de Ronde van Italië. In het nationaal kampioenschap tijdrijden boekte hij zijn eerste en tot nog toe enige overwinning van zijn seizoen. Vorig jaar won Uran de twaalfde etappe, een tijdrit, in de Giro.

Fabio Aru is de man die het moet doen voor het thuispubliek. Aru is nog maar 24 jaar en daarom topfavoriet voor het jongerenklassement. Aru reed nog maar twee etappekoersen dit jaar en werd vorig seizoen derde in het algemeen klassement in de Ronde van Italië.

De 35-jarige Niemiec heeft er 30 koersdagen opzitten voordat hij aan de Giro begint. Zijn beste prestatie in deze ronde was een zesde plek na 21 dagen fietsen.

Demonico Pozzovivo is AG2R-La Mondiale haar troef. De thuisrijder won eenmaal een etappe in de Giro. Hij toonde zijn goede vorm al in de Giro del Trentino (7de) en Luik-Bastenaken-Luik (8ste).Blog.nl logo

Lotto-Jumbo hoopt op een goede klassering met Steven Kruijswijk. De Nederlandse ploeg won met Moreno Hofland één etappe in de Tour de Yorkshire. Daar moet Lotto-Jumbo het momenteel mee doen wat betreft de overwinningen. Of Kruijswijk voor meer succes gaat zorgen is nog maar de vraag. De enige top-10 klassering van de 27-jarige renner was tijdens de Volta Limburg Classic.

Na de Ronde van Romandië hebben we Ilnur Zakarin aan het rijtje favorieten toegevoegd. De Rus maakte ontzettend veel indruk in Zwitserland en ging met de overwinning in het algemeen klassement aan de haal.

 

Favorieten 

***** Alberto Contador

*** Richie Porte, Rigoberto Uran

** Fabio Aru, Przemyslaw Niemiec, Ilnur Zakarin

* Steven Kruijswijk, Ryder Hesjedal, Ion Izagirre, Domenico Pozzovivo

30-04-2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>