Giro 2015: favorieten vlakke etappes en puntenklassement

Voorbeschouwing Ronde van Italië
Favorieten vlakke etappes en puntenklassement
Door: Sjors Beukeboom
…………………………………..
Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

“Jersey red” by IIVQ – Tijmen Stam – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_red.svg#/media/File:Jersey_red.svg

André Greipel reist af naar italië met maar één doel: Zoveel mogelijk etappes winnen. Vooraf gezien lijkt hij kans te maken op zeven ritten (zie ook onze voorbeschouwing op het parcours). Of de sterke Duitser goed genoeg de heuvels over kan komen om ook mee te dingen om de rode trui is af te wachten. Greipel wist tot nu toe dit seizoen drie maal juichend over de lijn te komen.

Michael Matthews beleefde vorig seizoen een fantastische Giro. Ondanks de Australiër in de elfde etappe niet meer van start ging won hij twee etappes en reed hij zes dagen in het befaamde roze. De vorm is er ook dit jaar weer bij Matthews. In de voorjaarsklassiekers presteerde hij prima. De ex-Rabobank renner is topfavoriet voor de rode sprinttrui.

Giant-Alpecin verschijnt met Luka Mezgec aan de start. De 26-jarige Sloveen won in de vorige giro tweemaal een etappe.

Elia Viviani, Sacha Modolo en Giacomo Nizzolo zijn drie Italiaanse favorieten en rijden respectievelijk voor Sky, Lampre-Merida en Trek Factory Racing. Alle drie de sprinters hebben al minstens eenmaal op het hoogste schavot gestaan dit jaar.

Tom Boonen maakt zijn rentree in Italië na een mislukt voorseizoen en zal zich willen revancheren.

Favorieten vlakke etappes

***** André Greipel

*** Michael Matthews, Luka Mezgec

** Elia Viviani, Sacha Modolo, Giacomo Nizzolo

* Moreno Hofland, Tom Boonen, Roberto Ferrari, Juan José Lobato

 

 

01-05-2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>