Giro 2015: Favorieten bergklassement

Voorbeschouwing Ronde van Italië
Favorieten bergklassement
Door: Sjors Beukeboom
……………………………………
Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

“Jersey blue” by Tijmen Stam (User:IIVQ) – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_blue.svg#/media/File:Jersey_blue.svg

 

Met zijn 53 kilogram is Domenico Pozzovivo een echte berggeit. Het valt vooraf niet te zeggen of de thuisrijder ook daadwerkelijk zijn pijlen gericht heeft op het bergklassement.

Zijn landgenoot Stefano Pirazzi is wel een man die graag in het blauw rijdt. Hij won het bergklassement van de Giro in 2013. Langzamerhand komt Pirazzi in vorm. De voorjaarsklassiekers verliepen matig maar in de Giro del Trentino stond hij weer zijn mannetje.

Een andere Italiaan is Fabio Aru. Hij fungeert als kopman voor Astana. Uiteraard is een goed klassement rijden zijn voornaamste doel maar het bergklassement is altijd mooi meegenomen.

Leopard König rijdt dit jaar voor Team Sky. Het kopmanschap draagt de Tsjech niet, dat doet Richie Porte. Team Sky heeft een ijzersterk team rondom Porte gebouwd. Misschien mag König er daarom wel eens van tussen muizen om voor de blauwe trui te strijden.

Alberto Contador, Richie Porte en Rigoberto Uran zullen het bergklassement als bijzaak beschouwen. Er kunnen echter genoeg punten gepakt worden in de finishes bergop. Wie weet gaat één van deze klassementsmannen wel aan de haal met het blauw.

 

Favorieten

***** Domenico Pozzovivo

*** Fabio Aru, Leopard König

** Alberto Contador, Sebastián Henao, Stefano Pirazzi

* Ilnur Zakarin, Richie Porte, Rigoberto Uran, John Darwin Atapuma

 

04-05-2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>