Giro 2015: Favorieten jongerenklassement

Voorbeschouwing Ronde van Italië
Favorieten jongerenklassement
Door: Sjors Beukeboom
……………………………………
Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

“Jersey white” by Iivq – Tijmen Stam – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_white.svg#/media/File:Jersey_white.svg

Fabio Aru is zowel topfavoriet voor het algemeen klassement als voor het jongerenklassement.  De Italiaan is 24 jaar oud en rijdt als kopman voor Astana in deze Giro. Vorig jaar werd Aru derde in de Ronde van Italië en tweede in het jongerenklassement. Nairo Quintana was toen nog 24 jaar. Daar hoeft de Italiaan geen concurrentie meer te verwachten als het draait om de witte jongerentrui.

Sebastián Henao is kandidaat voor het wit namens Sky. Een toptalent, dat is de Colombiaan wel met zijn 21 jaar. In de Ronde van Langkawi werd hij derde in het algemeen klassement. Vorig jaar eindigde hij als 22ste in de Ronde van Italië.

Sonny Colbrelli is een tweede Italiaan die hoog in het jongerenklassement kan eindigen. De 24-jarige renner van Bardiani heeft de goede vorm dit seizoen nog niet te pakken. Hij reed nog geen uitslagen om over naar huis te schrijven. De twee laatste Italiaanse kandidaten heten Davide Formolo en Valerio Conti.

Stefan Küng is de een na jongste renner in de Ronde van Italië 2015. De Zwitser won een fantastische etappe in de Ronde van Romandië 2015. Vol moraal zal de 21-jarige renner van BMC naar Italië afreizen.

Het rijtje Zwitsers houdt niet op met Küng. Namens BMC start namelijk ook Silvan Dillier. Dillier is 24 en behaalde zijn leeftijd als resultaat in de Brabantse Pijl, tevens zijn beste prestatie dit seizoen.

Favorieten 

***** Fabio Aru

*** Sebastián Henao, Sonny Colbrelli

** Stefan Küng, Silvan Dillier, Davide Formolo

* Johan Esteban Chaves, Fabio Felline, Valerio Conti, Ruben Fernandez

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>