Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 13

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 13

Door: Sjors Beukeboom

De dertiende etappe is een zogeheten ‘tussenetappe’. Een etappe die op het lijf geschreven is voor Peter Sagan. Zijn ploeg zal er alles aan doen om de rassprinters er vandaag af te rijden zodat de Slowaak zowel kan winnen als een hele hoop belangrijke punten voor de groene trui kan verzamelen.

Etappe 13 (17 juli)

Vandaag is het even rust voor de klassementsrenners. Dat betekent echter niet dat de sprinters vandaag gaan strijden om de dagzege. Tenminste, deze twee aannames zijn te verwachten als we het profiel van de dertiende etappe in deze Tour de France erbij pakken. Bijna tweehonderd kilometer zitten de renners vandaag in het zadel voordat zij de finishstreep in Rodez passeren. De koers van vandaag kent een zeer heuvelachtige finale waar de sprinters zeer waarschijnlijk achtergelaten gaan worden. De klimmetjes lijken vooraf niet lang genoeg voor echte sensatie tussen de klassementsrenners. In Rodez ligt de finish heuvelop en deze kan in die woorden beschreven worden als kort en pittig. Iets meer dan een halve kilometer is het sprinten aan bijna tien procent.

Favorieten

Peter Sagan is vandaag topfavoriet voor de overwinning. Dit is de rapste man met de beste klimmersbenen. Team Tinkhoff-Saxo zal er alles aan doen om het peloton uit te dunnen.

Sagan krijgt grote concurrentie van John Degenkolb en Tony Gallopin. Degenkolb kan ook prima aankomen na een aantal heuveltjes. Gallopin rijdt de hele Tour al goed.

Joaquim Rodriquez en Alejandro Valverde bleken in prima staat in de twaalfde etappe. De eerstgenoemde won de rit. Valverde kwam als eerste aan van de groep der favorieten.

Overige renners om in de gaten te houden zijn: Alexis Vuillermoz, Edvald Boasson Hagen, Greg van Avermaet, Daniel Martin en Adam Yates.

Kanshebbers

***** Peter Sagan

*** John Degenkolb, Tony Gallopin

** Joaquim Rodriquez, Alexis Vuillermoz, Edvald Boasson Hagen

* Greg van Avermaet, Daniel Martin, Alejandro Valverde, Adam Yates

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>