Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 15

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 15

Door: Sjors Beukeboom

Sprinters zoals André Greipel en Mark Cavendish hebben weer lang moeten wachten voor een etappe als deze. Om mee te dingen om de dagzege moeten deze twee rappe mannen wel een flinke hindernis overbruggen, anders kunnen de ambities, doelen en fantasieën de prullenbak in. U leest alles over etappe 15 hieronder!

Etappe 15 (19 juli)

In de derde week van de Tour gaat het algemeen klassement daadwerkelijk gevormd worden. Vandaag wellicht nog niet want alleen het eerste deel van de etappe bestaat uit hoogtemeters. De laatste zestig kilometer zijn nagenoeg vlak. De renners starten vandaag in Mende om gelijk de Côte de Badaroux op te gaan, een col van de derde categorie. Wat volgt zijn twee klimmetjes van de vierde categorie. Daarna daalt het peloton af naar de tussensprint en de col de l ‘Escrinet. Deze pukkel is aardig pittig met haar acht kilometer in lengte à 5,8%. Voor geloste sprinters is het zaak om in de afdaling en het laatste vlakke gedeelte van de etappe weer aan te sluiten bij het peloton, anders kunnen zij de dagzege op hun buik schrijven. De laatste kilometers lijken ietwat omhoog te lopen maar in de realiteit valt dit erg mee.

 

Favorieten

Wat gaat Tinkhoff-Saxo doen op de Col de l’Escrinet? Volle bak koers maken of de andere ploegen het werk laten doen? In het eerste geval hoopt de formatie van kopman Contador natuurlijk alle rassprinters eraf te rijden zodat Sagan het een stuk makkelijker krijgt in de laatste honderden meters. Olev Tinkhoff kennende hebben heeft de formatie vast weer snode plannetjes, voor zover de zakenman daarover gaat natuurlijk.

Twee andere rappe mannen die een klimmetje over kunnen komen zijn John Degenkolb, Alexander Kristoff en Greg van Avermaet. Ook Michael Matthews kan dat. De Australiër herstelt langzaam maar zeker van zijn zware crash in de eerste week en de resultaten in de etappes gaan ook alweer de goede kant op.

Als Cavendish en Greipel aansluiting behouden, dan gelden zij als de twee topfavorieten voor vandaag.

Overige renners om in de gaten te houden zijn: Tyler Farrar, Ramunas Navardauskas, Paul Martens, Arnaud Démare, Davide Cimolai, Bryan Coquard, Sam Bennett en Geoffrey Soupe

Kanshebbers

***** André Greipel

*** Mark Cavendish, Peter Sagan

** John Degenkolb, Greg van Avermaet, Alexander Kristoff

* Davide Cimolai, Michael Matthews, Ramunas Navardauskas, Arnaud Démare

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>