Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 16

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 16

Door: Sjors Beukeboom

André Greipel is nog steeds de snelste sprinter van het peloton. Hij wist al drie keer te scoren maar vandaag zal een vierde dagzege er niet in zitten. Een col van de tweede categorie, vlak voor de finish, gooit voor de Duitser roet in het eten. Wie kunnen we wel noteren als favoriet? Of blijven de vluchters vandaag weg? Komt iedereen heelhuids de beruchte ‘Beloki-bocht’?

Etappe 16 (20 juli)

Daags voor de rustdag krijgen de renners nog een etappe van ruim tweehonderd kilometer te verduren. In de eerste helft kunnen de klassementsrenner nog wel even dagdromen, daarna is het opletten geblazen. De finale wordt ingeluid van een klimmetje die van de organisatie categorie twee heeft gekregen. De top van de laatste col van de dag, de Col de Manse (9 kilometer à 5,6%) ligt op ruim tien kilometer van de meet. Dat betekent dat de renners dalen naar de finishlijn in Gap. Deze dag lijkt gemaakt voor avonturiers maar ook goede dalers zoals Vincenzo Nibali kunnen in deze etappe wel eens stunten en kostbare secondes pakken op hun concurrenten. De televisie moet dus vast en zeker ingeschakeld worden aan het eind van de dag!

Favorieten

Blijft de kopgroep weg? Dat is de vraag in de etappe van vandaag. Iedereen wil natuurlijk in de vluchtersgroep zitten in deze overgangsetappe. Het is koffiedik kijken of er een ploeg wil rijden voor een favoriet.

Wellicht wil de Belgische Lotto-formatie wel rijden voor Tony Gallopin. Of Katusha voor Joaquim Rodriquez. Beide maken grote kans op de ritzege wanneer zij van voren zitten op de laatste klim van de dag.

Misschien kan Vincenzo Nibali wel voor een stuntje zorgen met een aanval in de afdaling. De renner van Astana staat te boek als één van de betere dalers van het peloton.

Tot slot kunt u Jan Bakelants, Michael Matthews, Pierre Rolland, Adam Yates, Alexis Vuillermoz, Thomas de Gendt, Wilco Kelderman, Rafal Majka en Alejandro Valverde noteren als kanshebbers voor de zestiende etappe.

Kanshebbers

***** Tony Gallopin

*** Joaquim Rodriquez, Jan Bakelants

** Michael Matthews, Pierre Rolland, Adam Yates

* Thomas de Gendt, Wilco Kelderman, Rafal Majka, Vincenzo Nibali

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>