Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 17

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 17

Door: Sjors Beukeboom

Dinsdag 21 juli hebben de renners een welverdiende rustdag. Op 22 juli gaat de Tour weer verder met etappe nummer zeventien. Krijgen we een strijd om de dagzege tussen de klassementsrenners of mag, net zoals in etappe 14 en 16, een kopgroep het gaan doen? Kan Nairo Quintana nog wat beginnen tegen de almachtige Chris Froome?

Etappe 17 (22 juli)

Mocht u gisteren teleurgesteld zijn vanwege de rustdag, dan komt u vandaag als wielerliefhebber weer volledig aan uw trekken. Er staan vandaag namelijk vijf gecategoriseerde cols in het routeboek beschreven. We gaan deze Alpenreuzen even kort bij langs. De eerste helling die het peloton tegenkomt is de Col des Lèques (6km à 5,3%). Vervolgens de Col de Toutes Aures (6,1km à 3,1%). Na 96 kilometer is de top van de Col de la Colle bereikt (11km à 5,2%). Daarna volgt de zwaarste klim van de dag: de Col d’Allos. Deze pukkel is veertien kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%. Na de afdaling, die overigens technisch is, van deze col dalen de renners af naar de voet van de slotklim. De Pra Loup is ditmaal van de tweede categorie. De finishlijn is namelijk niet bovenop de berg getrokken maar een flink stuk daaronder. Zodoende is de slotklim 6,2 kilometer in lengte. De dikke zes procent gemiddeld zal voor spektakel gaan zorgen. Al deze hoogtemeters worden bedwongen in 161 kilometer.

Favorieten

Met een dergelijke slotklim als die van vandaag zijn de gebruikelijke namen favoriet voor de dagzege: Chris Froome en Nairo Quintana.

De outsiders kent u inmiddels wel: Joaquim Rodriquez, Rafal Majka en Alejandro Valverde. Afgezien van de laatstgenoemde weten de renners wat winnen is in deze Tour de France. Rodriquez en Majka hebben naast ritzeges eveneens het bergklassement voor ogen. Vandaag zijn er genoeg punten te sprokkelen om een basis te leggen voor het podium in Parijs.

In etappe 16 was er geen enkele Nederlander in de 29-koppige vluchtersgroep te vinden. Van Ten Dam hoeven we niet veel meer te verwachten. Hij kampt bronchitis en stapt misschien wel uit. Wilco Kelderman zou namens Lotto voorin kunnen verschijnen.

Daarnaast wordt het interessant hoe Vincenzo Nibali en Alberto Contador de rustdag zijn doorgekomen. Zullen zij zich nog laten zien in de derde week van deze Tour?

Overige renners die u kunt noteren zijn: Bauke Mollema, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Mathias Frank, Samuel Sanchez, Pierre Rolland, Robert Gesink, Tony Gallopin, Rafal Majka, Richie Porte, Geraint Thomas en Warren Barquil

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Joaquim Rodriquez

** Alberto Contador, Alejandro Valverde, Tejay van Garderen

* Vincenzo Nibali, Robert Gesink, Pierre Rolland, Rafal Majka

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>