Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 18

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 18

Door: Sjors Beukeboom

Kan iemand Chris Froome nog een moeilijke tijd bezorgen? Dat is de vraag in de zware slotetappes van deze 102de editie van de Tour de France. Wat staat de Keniaanse Brit, en u als kijker thuis, te wachten in de achttiende etappe?

Etappe 18 (23 juli)

De renners met een zwak voor bolletjes moeten vandaag van voren rijden. Gelijk na de start in Gap is binnen 85 kilometer vijfmaal punten te verdienen. De finale wordt ingeluid met de Col du Glandon. Deze jongen heeft de status buitencategorie en dat is niet voor niks. Bijna 22 kilometer klauteren aan ruim 5%. De Gladon is zeer onregelmatig en bevat naast kilometerslange stukken van 9% ook een afdaling. Vervolgens is het dalen geblazen naar Saint-Jean de-Maurienne. Dit is echter relatief want het ultieme slot van deze achttiende etappe is nog best wel pittig. Een klimmetje van 3,4 kilometer à 8,2% en maar liefst 18 haarspeldbochten. Hopelijk zijn de klassementsrenners niet te duizelig geworden wanneer de afdaling aan de andere kant van deze pukkel wordt gereden. De slotkilometers lopen vervolgens nog vals plat omhoog.

Favorieten

Het is weer klimmen en klauteren geblazen vandaag, dat is wel duidelijk. Daarom kunt u de gebruikelijke namen wederom noteren als kandidaat voor de zege: Chris Froome, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde en Nairo Quintana. Inderdaad, Tejay van Garderen ontbreekt in dit rijtje. De onfortuinlijke man stapte geëmotioneerd uit in etappe 17.

Ook de volgende Franse deelnemers mogen niet ontbreken in het rijtje favorieten: Pierre Rolland, Thibaut Pinot en Romain Bardet.

Namens Nederland zouden Wilco Kelderman en/of Steven Kruijswijk in de aanval kunnen gaan. Ook Bauke Mollema en Robert Gesink hopen nog op dagsucces.

Reken maar dat Rafal Majka, Joaquim Rodriquez deze etappe voor ogen hebben. Zij zullen, wellicht samen met Jakob Fuglsang en de Belg Serge Pauwels, strijden voor de bolletjestrui.

Over Belgen gesproken, Thomas de Gendt heeft al honderden kilometers doorgebracht in verscheidene kopgroepen. Wellicht is deze man ook vandaag weer in de voorste gelederen te vinden.

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Alberto Contador

** Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Rafal Majka

* Robert Gesink, Pierre Rolland, Joaquim Rodriquez, Romain Bardet

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>