Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 19

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 19

Door: Sjors Beukeboom

Er zijn nog twee mogelijkheden om het algemeen klassement op te schudden. Vandaag is één van die twee mogelijkheden. Chris Froome zit nog steeds stevig in het zadel en lijkt het geel veilig om de schouders te hebben hangen. De strijd is echter pas gestreden na de finishlijn op de Champs-Élysées en dat is nog ver.

Etappe 19 (24 juli)

De Tour de France 2015 nadert haar ontknoping en verschuivingen in het klassement kunnen vandaag zeker nog plaatsvinden. De col du Chaussy is de eerste klim die vandaag, gelijk na vertrek in Saint-Jean de -Maurienne, opdoemt. Het is vervolgens eventjes vlak voordat de Col de la Croix de Fer opduikt. Deze col heeft de status buitencategorie. De Croix de Fer is bijna 23 kilometer lang. Het gemiddelde stijgingspercentage van deze Alpenreus ligt op bijna zeven procent. Voordat de klassementsrenners voor de één na laatste keer gaan strijden om, wellicht het geel, vrijwel zeker de dagzege, moet de Col du Mollard nog bestegen worden. Op de flanken van de La Toussure barst tot slot de strijd los. Als op deze achttien kilometer (à 6,1%) lange klim geen beslissing valt…

Favorieten

Hoe is Chris Froome te verslaan? Voor deze vraag staan de concurrenten van de Brit. Wellicht moet Movistar, met Nairo Quintana en Alejandro Valverde in de gelederen, de koers vanaf het begin hard maken zodat Froome geïsoleerd komt te zitten. Misschien willen Vincenzo Nibali en Alberto Contador wel meewerken aan een samenwerkingsverbandje.

De strijd om het bergklassement is nog niet beslist. Rafal Majka was gisteren niet aanwezig in de kopgroep. Joaquim Rodriquez was dat wel en pakte zodoende een bergje bolletjespunten. Ook Jakob Fuglsang, Romain Bardet en Serge Pauwels azen nog op het felbegeerde bolletjestricot. Deze klimmers kunt u daarom in het voorste deel van de daguitslag verwachten vandaag.

Hoewel morgen pas de ‘Nederlandse berg’ overwonnen moet worden, de Alpe d’Huez, mogen we hopen dat er vandaag Nederlanders in beeld rijden. Robert Gesink, Bauke Mollema en misschien wel Wilco Kelderman hebben veel over voor een dagsucces.

Ook Matthias Frank en Andrew Talansky rijden nog sterk. Vergeet tot slot de Fransen Thibaut Pinot, Warren Barquil en Pierre Rolland niet.

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Vincenzo Nibali

** Alberto Contador, Alejandro Valverde, Robert Gesink

* Thibaut Pinot, Pierre Rolland, Joaquim Rodriquez, Romain Bardet

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>