Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 20

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 20

Door: Sjors Beukeboom

Op naar de laatste etappe die er toe doet voor de klassementsrenners. Op naar de Nederlandse berg! De Alpe d’Huez is de slotklim van de 102de editie van de Tour de France. Nog éénmaal alles geven!

Etappe 20 (25 juli)

Vandaag, in de voorlaatste etappe in de Tour de France, staat een relatief korte etappe op het programma. Kort maar krachtig, zo is deze rit in lijn wel te beschrijven. We vertrekken vandaag vanuit Modane. Het is dalen naar de voet van, wederom, de Col de la Croix de Fer. De renners beklimmen deze Alp vanaf een andere kant dan gisteren. In Bourg-d’Oisans begint de slotklim. Alle wielerkenners weten dan wat er te gebeuren staat: de bestijging van de Nederlandse berg. De Alpe d’Huez is het slotakkoord van de 102de editie van de Tour de France. De Alp d’Huez in een notendop: 13,8 kilometer à 8,1% waarvan het eerste deel van de klim het zwaarst is en 21 haarspeldbochten. De Grand-finale.

Favorieten

De Fransen koersen lekker aanvallend zo in die laatste week van de Tour de France. Romain Bardet, Pierre Rolland, Warren Barquil en Thibaut Pinot proberen elk moment van glorie met beide handen aan te grijpen. Glorie dat ligt er zeker, daar bovenop de Alpe.

En dat geldt natuurlijk ook voor de Nederlanders. De Alpe d’Huez heet niet voor niets de ‘Nederlandse berg’. Er ligt veel Neerlandse geschiedenis op de steile flanken van deze beroemde col. Bauke Mollema en Robert Gesink hebben deze etappe met rood omcirkeld. Misschien mag Wout Poels wel plaatsnemen in de kopgroep. Mogen geldt niet voor Kelderman en Kruijswijk. Één van hen móet in de kopgroep te vinden zijn.

Chris Froome, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana en Alejandro Valverde zijn natuurlijk favorieten voor de dagzege.

Tot slot mogen we Rafal Majka, Serge Pauwels, Andrew Talansky, Samuel Sanchez, Joaquim Rodriquez en Jakob Fuglsang  van voren verwachten.

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Vincenzo Nibali

** Alberto Contador, Alejandro Valverde, Robert Gesink

* Thibaut Pinot, Pierre Rolland, Bauke Mollema, Romain Bardet

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>