Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 21

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 21

Door: Sjors Beukeboom

De Tour de France zit er bijna op. Na de traditionele finish op de Champs-Élysées kunnen we terugkijken op een mooie 102de editie van de Ronde van Frankrijk met mooie cols, kasseienstroken, muren en een prachtig Grand Départ in Utrecht. Helaas bracht de Tour niet het spektakel tussen de klassementsrenners die men vooraf gehoopt had. In de eerste echte bergetappe bleek Chris Froome al simpelweg te sterk. Hij komt voor de tweede keer in zijn carrière triomferend over de meet in Parijs. Wie mag nog meer de handen in de lucht steken op de kasseitjes in het centrum van de Franse hoofdstad?

Etappe 21 (26 juli)

De Tour de France 2015 is dus afgelopen. Vrijwel afgelopen want er moeten nog 109,5 kilometers worden afgelegd in de allerlaatste etappe van de 102de editie van de grootste wielerkoers op aarde. In deze slotrit is traditioneel weinig meer te verwachten. Traditioneel is ook de aankomst op de Champs-Élysées. Naar de rondjes in het centrum van Parijs heeft elke renner naar uitgekeken. In het bijzonder de sprinters, zij die de barre tochten door de Alpen hebben doorstaan, hebben reikhalzend naar deze etappe verlangd. Welke sprinter mag naast alle winnaars van de verschillende truien op het podium plaatsnemen? Of zijn de sprintersploegen dusdanig gehavend dat we, net zoals in de Giro van dit jaar, een vluchter als eerste over de finish zien komen?

Favorieten

De kans dat een vluchter wegblijft is nihil. Toch wist Iljo Keisse dit in de Giro van 2015 te flikken. De slotetappe van de Tour is echter dusdanig belangrijk voor de rappe mannen van het peloton dat zij hun ploeggenoten nog éénmaal volledig zullen inzetten voor een massaspurt.

In massasprints bleek André Greipel deze Tour oppermachtig. Hij wist al meerdere etappes te grijpen. Een overwinning op de Champs-Élysées kan zijn deelname aan de 102de editie van de Tour onvergetelijk maken.

In de spurt krijgt Greipel concurrentie van een landgenoot. John Degenkolb staat nog droog deze ronde maar is een koning als het gaat om sprinten en kasseien. Nu liggen de keitjes er op de Champs-Élysées er degelijk in. Dat neemt echter niet weg dat de man met de snor er alles aan wil doen om voor succes te zorgen voor Giant-Alpecin.

Ook Mark Cavendish zit nog in de Tour en heeft dus de Alpen overleefd. De Brit verloor vorig jaar in het centrum van Parijs de sprint van Marcel Kittel. Pakt Cavendish zijn tweede ritzege van deze Tour of gaat misschien Peter Sagan stunten?

Overige sprinters om in de gaten te houden zijn: Alexander Kristoff, Davide Cimolai, Tyler Farrar, Edvald Boasson Hagen, Arnaud Démare, Michael Matthews, Ramunas Navardauskas, Bryan Coquard, Brice Feillu en Geoffrey Soupe

Kanshebbers

***** André Greipel

*** John Degenkolb, Mark Cavendish

** Peter Sagan, Alexander Kristoff, Davide Cimolai

* Bryan Coquard, Edvald Boasson Hagen, Arnaud Démare, Michael Matthews

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken! 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>