De ‘grote namen’ van de Tour ook in de Vuelta?

De tweede grote ronde van het seizoen hebben we inmiddels een week achter de rug. Zodoende kijkt de wielerwereld alweer naar de volgende 21-daagse rittenkoers: de Vuelta a Espana.

Alberto Contador reed dit jaar de Giro en de Tour. Die eerste wist de Spanjaard te winnen maar ik de Tour lieten de klimmersbenen hem een beetje in de steek. De dubbel zat er zodoende niet in en als iemand tot iets dergelijks in staat was geweest, dan was het Contador wel. Het blijkt maar weer hoe zwaar twee grote rondes achter elkaar rijden is.

Chris Froome, winnaar van de Tour, twijfelt nog over zijn deelname in de Vuelta. Het zou een stunt zijn mocht de Brit wél twee grote rondes achter elkaar op zijn palmares weten bij te schrijven. Bij deelname is hij uiteraard één van de topfavorieten voor de rode trui.

Ook Nairo Quintana is er nog niet uit: wel of niet de Ronde van Spanje rijden. Mocht de Colombiaan er voor kiezen om toch aan de start te staan, dan mogen wij als wielerliefhebbers wederom een tweestrijd tussen de twee titanen van de Tour verwachten. Wellicht kan hij zijn Britse rivaal dan wel verslaan in de strijd om het algemeen klassement.

Vincenzo Nibali staat vast en zeker op de startlijst. De Italiaan wil zich revancheren op een teleurstellende Ronde van Frankrijk. In de laatste week kwam de Astana-renner pas écht in vorm. Eens kijken of hij deze vorm tot en met de Vuelta kan vasthouden. Kanshebber voor het rood is de Italiaan zeker.

Tot slot hebben Tour-renners Tejay van Garderen en Alejandro Valverde hun deelname definitief gemaakt.

Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

1 Reacties // Reageer

One thought on “De ‘grote namen’ van de Tour ook in de Vuelta?

  1. Klaas Boer

    Mooie blog. Ik schrijf er ook 1 over de tour

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>