De favorieten voor het wk wielrennen 2015

De favorieten voor het wk wielrennen 2015

Parcours

Het wereldkampioenschap wielrennen staat weer op de deur te bonzen. De deelnemende renners krijgen zestien maal een parcours van zestien kilometer voorgeschoteld. Het parcours is niet extreem uitdagend, maar de finale kent vier korte, venijnige klimmetjes. Twee van deze pukkeltjes zijn zelfs geplaveid met kasseitjes. De laatste honderden meters naar de streep lopen vals plat omhoog.

Tip: bekijk hier de startlijst van het wk

Het parcours van het wk “MaillotMundial” by Maillotero – Eigen werk. Licensed under Publiek domein via Wikimedia Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MaillotMundial.PNG#/media/File:MaillotMundial.PNG

kanshebbers

Kortom, elke renner met een goede conditie en een beetje buskruit in de kuiten maakt een kans op de regenboogtrui. Renners die zich richten op de voorjaarsklassiekers hebben deze datum zeer waarschijnlijk met rood in de agenda omcirkeld.

Denk bijvoorbeeld aan Alexander Kristoff. De Noor reed een grandioos voorjaar, een matige Tour de France en kan zijn seizoen helemaal afmaken met een wit shirt met vijf strepen. De renner van Katusha is zeker een kanshebber. Hij kan een heuveltje over, schrikt niet van kasseien en beschikt over een straffe sprint.

Kristoff is niet de enige renner die over deze kwaliteiten beschikt. Ook John Degenkolb, Philippe Gilbert, Tom Boonen en Peter Sagan hebben al eerder op een dergelijk parcours het zegegebaar mogen maken. Gilbert en Boonen kunnen overigens concurrentie voor het kopmanschap verwachten van Greg van Avermaet.

Eerder publiceerden wij al een artikel over de Nederlandse deelnemers. Rasechte sprinters zijn niet naar Richmond afgereisd. Wel weten we dat Niki Terpstra in prima vorm verkeerd. Hoe Lars Boom ervoor staat, valt te bezien.

Klimmers om rekening mee te houden komen uit landen als Spanje, Polen en Italië. Denk daarbij aan de volgende favorieten voor de zege: Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski, Vincenzo Nibali en Diego Ulissi.

Tot slot nog enkele kanshebbers die we niet mogen vergeten: Michael Matthews en Simon Gerrans (Australië), Zdenek Stybar (Tsjechië), Tony Gallopin (Frankrijk) en Edvald Boasson Hagen (Noorwegen).

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl

***** Peter Sagan

*** Alexander Kristoff, John Degenkolb

** Philippe Gilbert, Greg van Avermaet, Alejandro Valverde

* Niki Terpstra, Vincenzo Nibali, Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans

Lees hier hoe u het wk live kan zien!

Door: Sjors Beukeboom

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>