Vijf renners die goed gaan presteren in 2016

 

Vijf renners die goed gaan presteren in 2016

 

Richie Porte

BMC heeft met Richie Porte een sterke klassementsrenner. Nadat de Tasmaan jarenlang in de schaduw van kopman Chris Froome reed, is hij nu zelf kopman. Dat betekent ook dat er acht renners voor hem zullen rijden tijdens de grote rondes. Dat Porte in het zonnige Australië de winter goed is doorgekomen bleek wel tijdens de Tour Down Under. Daar pakte hij op indrukwekkende wijze voor de derde keer op rij de overwinning in de koninginnenetappe.

 

‘Bij Sky trainen ze naar het dictatoriale regime van de wetenschap’

 

Michal Kwiatkowski

Een andere man die zal presteren wanneer het er om gaat is Michal Kwiatkowski. De Pool heeft er al meer dan 5000 kilometer opzitten wanneer u dit artikel leest. Dat is exclusief kilometers op de baan en exclusief de uren in het krachthonk. Met zó veel trainen ben je op weg naar zware overtraining, of naar een ongekende vorm tijdens je seizoensdoelstelling. Aangezien Kwiatkowski dit jaar in de zwartblauwe kleuren van Sky rijdt, denk ik het tweede. Als ze bij één ploeg volgens het dictatoriale regime van de wetenschap rijden, dan is het bij Sky.

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara rijdt zijn laatste seizoen als profrenner. Met een indrukwekkende erelijst begint de renner van Trek aan zijn laatste voorbereidingen op zijn laatste voorjaarsklassiekers. Vorig jaar was een verloren seizoen. Tweemaal brak de Zwitser rugwervels. In andere woorden, genoeg ingrediënten voor een grote goesting om revanche te nemen. Ik tip één klassiekeroverwinning voor Spartacus.

Lees ook: De fietswereld wordt steeds kleurrijker

Tom Dumoulin

By Petit Brun from France – Edvald Boasson Hagen à l’arrivée, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17849597

Tom Dumoulin gaat dit jaar definitief doorbreken. De Limburger is nóg sterker dan vorig seizoen en ook Giant-Alpecin realiseert zich dat hij nog lang niet uitgegroeid is. Giant-Alpecin verruilde Marcel Kittel voor enkele knechten. Het levert extra druk op bij Dumoulin, maar als iemand daar mee om kan gaan, dan is het Tom wel. Zet uw geld maar in op Dumoulin in het roze dit jaar.

 

‘Er gaan meer overwinningen volgen voor Boasson Hagen’

 

Edvald Boasson Hagen

De Noor Edvald Boasson Hagen keert dit jaar terug op zijn niveau van 2011. Dat jaar won de man met dubbele achternaam namens Team Columbia-HTC twee etappes in de Tour de France. Vervolgens verhuisde Hagen naar Team Sky. Daar kwam de verlegen jongen in een neergaande spiraal terecht. Afgezien van zijn Noorse titels waren de afgelopen twee jaren geen vetpot. In 2015 verruilde Hagen de Britse ploeg voor het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubecka. Nu heet de ploeg Dimension Data. Hagen won al de individuele tijdrit in de Ronde van Qatar en dit jaar gaan nog meer overwinningen volgen.

 

Door: Sjors Beukeboom

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vijf renners die goed gaan presteren in 2016

 1. Tonnie Slutter

  Bouhanni en Kwiatkovski starten niet. Wel bij de les blijven

    /   Reply  / 
  1. Sjors Beukeboom Auteur

   Tonnie, de publicatiedatum was 13 februari 2016. Dit artikel hoort niet bij onze Tour-voorbeschouwingen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>